Första intrycket, del 38 – Ganz schön clever

Vems tur är det?
Vems tur är det?
Första intrycket, del 38 - Ganz schön clever
/

Det tyska spelpriset Spiel des Jahres delas ut varje år till vad juryn anser vara det bästa familjespelet som getts ut under året. Sedan några år har de även även kategorin Kennerspiel des Jahres, som är spel med lite mer tyngd, lite mer att sätta tänderna i. I de nästa tre avsnitten kommer vi ta en titt på de tre spel som nominerats till Kennerspiel des Jahres 2018.

Först ut är Ganz Schön clever, ett litet spel i kategorin “Roll and write” som blivit populär senaste tiden. Det är designat av Wolfgang Warsch och finns i skrivande stund bara i tysk utgivning, men med tanke på nomineringen kommer det nog snart komma även på andra språk. Det är ju helt språkoberoende dock och inga problem att spela med en tysk utgåva om en bara skaffar regler.

2 thoughts on “Första intrycket, del 38 – Ganz schön clever

    • Brisse says:

      Kul att du lyssnar Pontus, tack för det! Tyvärr har jag ingen koll på om Ganz schön clever kommer få en svensk utgåva. Schmidt spiele har dock en svensk representant så en del av deras spel får svenska utgåvor. Jag skall höra med honom om han vet något mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *