Första intrycket, del 94 – Tabannusi

Vems tur är det?
Vems tur är det?
Första intrycket, del 94 - Tabannusi
/

Vi har ju spelat två av de tidigare “T-spelen” på Första intrycket (Tekhenu och Tawantinsuyu) och nu är det dags för ett till: Tabannusi. “T-spelen” är en löst sammanhängande spelserie om forna högkulturer och i Tabannusi är det Ur som är i fokus. Vi har ju haft lite sommaruppehåll och vi körde ju även specialare med våra topp 50 spel genom tiderna (lyssna på det om ni inte gjort det än) så detta är inspelat före dess, men lyckligtvis är ju inte brädspel en färskvara (eller vad säger Cult of the New?). Så vi spelar och ger vårt första intryck av spelet.

2 thoughts on “Första intrycket, del 94 – Tabannusi

 1. Björn says:

  Hej! Lyssnade just på Första intrycket av Tabannusi, vilket var trevligt. Hade ett par regelrelaterade saker att flika in: Det låter som ni har spelat utifrån att man måste vara “delaktig” i ett projekt för att få bygga där sen, men så är inte fallet. Intuitivt känns det som att det borde vara så, så ni är nog inte ensamma om att ha gjort den tolkningen 🙂 Oklart om det är bättre eller sämre för spelet dock…

  Tycker för övrigt regelboken saknar några såna “OBS! Notera att…”-rutor, som hade varit på sin plats i exempelvis det här fallet. Board & Dice verkar helt enkelt valt den sparsmakade linjen. Solo-reglerna är extra sparsmakade. Helt plötsligt är alla bildexempel som bortblåsta…

  En annan sak som kunde varit mycket tydligare, och som har bekräftats av David Spada i flertalet BGG-trådar, är att man INTE får alla bonusar man täcker över med sitt “gratis”-hus under setup (t.ex det du nämnde i avsnittet att du gjorde, att få placera en Projekt-bricka, får man ej då bonusen är “Place another Project tile” och det inte är en sådan tile man just placerat när man placerat ett hus). Reglerna säger “Place the house and receive the bonus covered” punkt, men nej, det gäller alltså inte alla möjliga bonusar.

  Må väl!

  Mvh

  • Brisse says:

   Det var helt klart en regel vi feltolkade, vilket alltid är risken ett spel spelas för första gången, den lilla nackdelen/risken vi har med den här podden. 🙂 Och regelboken var som du skriver allt annat än tydlig, speciellt i exempel, eller bristen på dem. Tack för att du lyssnar och kommenterar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *