Avsnitt 02 – Tågspel

Vems tur är det?
Vems tur är det?
Avsnitt 02 - Tågspel
/

Tågspel

Detta var egentligen vårt pilotavsnitt, så det tränade örat kan kanske tycka att ljudkvalitén är den hos ett gäng glada amatörer som prövar sig fram. Och det är då helt riktigt uppfattat – men låt inte det avskräcka er, för här pratar vi om tåg! Vi granskar spelen Snowdonia och Ticket to Ride, samt diskuterar om ett par andra spel som fångat vårt intresse.

Fler spel som omnämns i detta avsnitt:

Coup
Village
Spartacus – A game of Blood & Treachery
Mice and Mystics

Länkarna går till Board Game Geek, där ni kan finna ytterligare information om de här spelen och i princip alla andra spel som finns.

One thought on “Avsnitt 02 – Tågspel

  1. Linkan says:

    Ni borde definitivt ha tittat på 10th anniversary av ticket to ride när ni pratade om vagnarna. Fortfarande aningen plastiga, men grymt snygga ändå.

    Appropå enkelhetsdiskussionen. Ett av de spel som har enklast regler någonsin finns Go, men det är samtidigt ett av de svåraste spelen att bli riktigt bra på. När det gäller Carcassonne så kommer vi nog spela det en hel del framöver eftersom vår 4:a-åring verkar gilla det. Bara han kommer på hur man kan placera gubbarna lite strategiskt kan han nog spela det själv också. Och jag kan säga att det är ett klart steg upp från Bamses honungsjakt i utmaning 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *